DO’s and DONT’s for the perfect Instagram feed cu @zavatos, Maria Zavate. Partea 1

Primesc atât de des întrebarea „Cum pot să îmi cresc numărul de followers” la care răspund mereu în același fel: Conținut, Consecvență, Interacțiune (și/sau Advertising).

Și cum susțin cu tărie că de la specialiști se învață cel mai bine, am invitat un fotograf pe blog: să ne ajute să înțelegem ce trebuie și mai ales ce NU trebuie să facem pentru a avea un conținut vizual bun si foarte… Instagrammable. Da, fiecare paltformă are particularitățile ei, iar pe Instagram are un impact bun conținutul de un anumit tip.

Descarcă: ghidul meu introductiv Instagram

Maria @Zavatos este fotograf, realizează cinemagraphs pentru branduri sau pentru sine și oferă consultanță creativă. O „știu” pe Maria din lumea magică a Instagramului.  De unde altundeva?!  Mai mult decat conținutul ei (impecabil ce-i drept) mi-a plăcut să o ascult în stories cum vorbea cu găinile din curte. For realz. Ce, voi nu?!

Maria răspunde, într-un articol în 2 părți la întrebarea: Cum putem crea un Instagram Newsfeed impecabil.

Astăzi, Partea 1.


 

Sărim peste introduceri plicticoase și intrăm direct în pâine, că avem mult de frământat. Așadar:

 

THE DO’s for the perfect Instagram Feed

1. Consistency is key

Găsește-ți nișa și ține-te de ea. Când vorbim de conținutul propriu-zis al fotografiilor, cel mai important lucru este să vă stabiliți direcția: vintage fashion? cosmetics reviews? moody imagery?

https://www.instagram.com/p/BgZQv2HHndZ/?taken-by=zavatos

 

Trebuie să vă întrebați: ce vrea să transmită brandul meu (fie că vorbim de branding personal sau nu)? De fiecare dată când postezi, păstrează ideea de consistency ca un norișor deasupra
capului. Astfel îți va fi mult mai ușor să nu deviezi de la direcția pe care ți-ai propus-o.

 

2. Cromatic is also key

îți plac tonurile reci sau cele mai calde? cele cu o tentă de roz sau cele cu tente pământii? etc.

După ce te-ai lămurit în privința asta creează-ți un stil de editare și folosește-l tot timpul BUT tweak it. Exact aceiași pași nu se potrivesc la toate fotografiile, de aceea uneori trebuie ajustate setările (atenție sporită la Exposure, Saturation, Temperature, Contrast).

Bonus Tip: To level up your game începe să folosești Adobe Lightroom. Majoritatea conturilor cu o coerență cromatică uimitoare este realizată cu presets făcute în Lightroom. Majoritatea le și pun la vânzare când ajung la un public numeros.

 

Extra tip: Dacă Lightroom nu reprezintă o opțiune pentru tine și vrei să te limitezi doar la a utiliza telefonul (for the rec: Lightroom are și app pentru mobil) îți recomand: VSCO, Afterlight și/sau Snapseed. Fiecare are punctele ei forte.

 

3. Chase the light

Uneori diferența majoră între un cont coerent și altul messy este lumina. Cei mai norocoși sunt matinalii cu chef de muncă dimineața. Dacă ești blogger de fashion și vrei să faci fotografii outstanding în orașe, cel mai bun moment este cel dinainte ca toată lumea să se trezească. Pe lângă asta, lumina răsăritului, fie că faceți un flatlay sau o poză cu o ținută, schimbă total feelingul
unei fotografii și creează umbre foarte creative. Dar poate vă place mai mult lumina apusului. Oricare ar fi, încercați să faceți fotografiile pentru Instagram cam în același moment al zilei.

Extra Tip: După amiază este ora cea mai nepotrivită pentru fotografii de ținute și portrete deoarece creeaza umbre demne de picturile lui Picasso pe față, așa că dacă alegi acest moment al zilei găsește un loc cu umbră care să acopere soarele: umbra unui stâlp/copac/acoperiș. Nu contează! Important e ca soarele să nu-ți bată în ochi, ci în ceafă sau deloc.

4. Folosește lumină naturală

Always! Oricât de faină ar fi lumina de studio sau flash-ul, dacă nu le stăpânești ca un profesionist va ieși o treabă de amatori. Dă perdeaua la o parte, lasă lumina să inunde încăperea și fă-ți treaba. Lumina naturală e cel mai bun prieten al fotografului.

Believe me!

 

5. Fii dinamic

Când vine vorba să pozezi nu sta ca un cartof, nu face selfieuri ca un turist, nu îți împinge fundul înapoi într-o parte, nu ridica un picior și, în general, NU POZA. MIȘCĂ-TE!

Asta e cheia tutror fotografiilor ălora faine ale bloggerițelor pe care le urmărești sau ale modelelor din editoriale. Ochiul uman vede imaginile în mișcare. Așa este el obișnuit, de aceea cadrele în care pozezi se simt forțate și dau o senzație de disconfort și nenatural.

Da, când ești fotografiat și te tot bâțâi o să se vadă stupid din exterior, însă rezultatul final va fi foarte fain.

 

6. Full vertical

Fiindcă mi-e greu să mă rezum la 5 puncte vă mai dau unul, așa extra.

Dimensiunea perfectă, care atrage cel mai mult engagement, este cea verticală, care umple tot ecranul. În general, în aplicații, dimensiunea asta se găsește la setările de crop ca 4:5. Cele mai nepotrivite ca format sunt cele orizontale. Instagramul nu pune în valoare un cadru orizontal deorece e o aplicație dedicată mobilelor, iar mobilele sunt…you’re god damn right..verticale.

 

Urmarea articolului….. în curând!

zavatos Maria Zavate

Content is key! Focus on education and creativity! Keep the online environment healthy.

 @zavatos, influencer of camera, colors and movement

Zavatos face imagini mișcătoare (de le zice lumea #cinemagraphs) pentru branduri și pentru suflețelul ei și lucrează ca designer la cel mai JMecher studio din București.

Dacă ai nevoie de mentorat mai intensiv pe partea creativă pune un răvaș pe-o bufniță și trimite-l la zavate.maria@gmail.com.

3 replies on “DO’s and DONT’s for the perfect Instagram feed cu @zavatos, Maria Zavate. Partea 1

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.