Cum să construiești viața ta ideală și să trăiești adevăratul tău potențial

Ai simțit vreodată că poți face mai mult decât faci deja? Ai simțit că nu trăiești la adevăratul tău potențial?

Ți-o voi lua eu înainte și voi presupune că DA, și că ai și dreptate pe deasupra (știu pentru că te afli aici).

Articolul meu de astăzi s-ar putea să fie puțin abstract sau… de-a dreptul nebunesc, mai ales dacă spiritualitatea nu este o parte mare a vieții tale, însă dacă ești aici și îl citești, crede-mă că există un motiv pentru asta.

There is no passion to be found in playing small – in settling in a life that is less than the one you are capable of living.
Nelson Mandela

Îți voi povesti despre practica de 5 minute dinainte de culcare care mi-a schimbat traiectoria vieții, de ce găndurile tale sunt cel mai puternic combustibil pe care îl deții, și un exercițiu pe care l-am pregătit pentru tine să îl parcurgi în liniște.

Înainte să începi însă: În 2019, m-am angajat să trimit 1 e-mail informativ pe săptămână, pe care dorești să îl deschizi! Aboneaza-te la newsletter-ul meu. Vei primi, de asemenea, ghidul gratuit Instagram imediat în inbox.

Cum să trăiești viața la potențialul tău întreg?

Uite, eu știu cu fermitate că primul pas către a ne construi viața ideală este….. să vizualizăm viața noastră ideală.

În forma aceea care ne bucură sufletul și care ne împlinește creativ, emoțional, financiar. Nu în forma pe care ne-o transmit alții că ar trebui să o trăim, ci în viziunea personală.

Dacă mă urmărești pe Instagram (mă găsești aici) poate ai văzut cănd am menționat că una dintre practicile în care cred cu toată ființa mea este manifestarea, sau vizualizarea.

Foarte multe culturi și religii consideră că noi suntem doar vibrație iar lumea noastră înconjurătoare vibrează pe aceeași frecvență cu noi, sau în alte cuvinte: este o reflecție perfectă a gândurilor și perspectivelor noastre asupra vieții.

OK, poate ești tentată acum să îți ridici ochii și să îi rotești până la ceafă, eventual de mai multe ori ca aparatele de la Las Vegas (cunoscute în cultura mioritică drept păcănele), și să pui că ești mult prea pragmatică să crezi așa ceva.

Dar fă-mi o favoare, citește în continuare, și oricând cuvântul ”vizualizare” devine prea vag sau prea WooWoo pentru tine, înlocuiește-l mental cu ”setează un obiectiv”, cool?

Cool!

Vizualizarea vieții pe care ne-o dorim, primul pas către viața pe care ne-o dorim

Cred că putem obține orice ne dorim – partea grea este să te decidem CE ne dorim.

Dar în momentul în care ne decidem, un lucru magic se întămplă și noi intrăm calea pe care trebuie să fim.

Odată ce știi deja CE îți dorești, începi să descoperi noi căi prin care poți transforma visul tău în realitate.

Say what?! Exact.

Iată cum: Mintea noastră este un mecanism extraordinar de puternic de a stabili obiective, și apoi de a filtra toate informațiile prin prisma propriilor viziuni asupra lumii.

Spre exemplu, dacă tu crezi că în următoarea perioadă vei avea o oportunitate de business, vei începe să acorzi mai multă atenție oamenilor care s-ar putea să ți-o prezinte sau ideilor noi.

Sau, la capăt opus, dacă tu alegi să crezi că ești urmărită de ghinion, vei observa toate micile greutăți iar când oportunitatea va bate la ușa ta îți vei spune ”Sigur nu o să meargă, e prea frumos ca să fie adevărat”. Și când nu va merge, vei putea în sfârșit să spui: ”Știam eu că nu o să meargă!” și să te bați pe umăr pentru că ai avut dreptate.

De ce?

Pentru că, din nou, mintea noastră este incredibil de puternică.

Minții noastre îi place MULT prea mult să aibă dreptate. Și va căuta să construiască totul astfel încât chiar să aibă dreptate.

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.

Anatole France

De aceea, atunci când vizualizarea devine o practică obișnuită în viața noastră, ne deschidem către noi oportunități și atragem în viața noastră lucrurile pe care le-am visat.

Pentru că mintea noastră, mecanismul acesta minunat, magic, genial, intervine ca să demonstreze că are dreptate!

Îți voi da un exemplu: al meu.

Viața mea profesională de acum este rezultatul vizualizării mele de acum 4 ani.

De atunci am implementat o practică simplă: să petrec momentele dinainte de culcare vizualizând viața mea, așa cum mi-aș dori să fie. 5 minute doar, pentru că apoi adorm.

În momentul în care decizi CE vrei, ești deja pe calea ta.

Universul.

Acum 4 ani aveam un job foarte solicitant pentru care nu eram recompensată corespunzător, îndeplineam rolurile a 3 oameni (Chief of Staff, Specialist Dezvoltare Organizațională și….. Assistant Manager), eram plătită și recunoscută doar ca un Assistant Manager și avusesem deja 2 burnouts.

Era o situație de tot plânsul, pe bune. Eram atât de demotivată încât consideram inclusiv să îmi dau demisia și să stau acasă până ce îmi găsesc o cale.

Am ales să continui….

Dar seară de seară, pe saltea (nu aveam pat, treceam printr-o fază minimalistă în design interior), vizualizam că voi fi marketer și voi ajuta alți oameni cu ideile mele.

Acum sunt consultant digital și ajut vizionari să își transforme visurile într-o realitate profitabilă.

Am devenit consultant digital întâmplator? A venit zâna marketingului, sau cum le place muritorilor să îi spună, Seth Godin, într-o noapte la mine să îmi înmâneze o coroană și să îmi spună: ”de acum ai voie”?! O aștept încă, s-a rătăcit sigur pe drum.

Ce pot spune că am ales conștient experiențele care m-au ajutat să ajung aici și le-am transformat în oportunități.

De la a asculta toate podcasturile despre marketing pe care le puteam găsi, la a deschide o afacere online, la a accepta primii clienți, la a-mi face un website, la a vorbi despre Instagram prin video, la a plăti multe sute de dolari pe un program de marketing al numitului Seth Godin, la a accepta să vorbesc la conferințe deși îmi e mai teamă de vorbit în public decât oricărei alte persoane, la momentul acesta.

Când am mai mulți clienți și pe tine aproape, citind acest articol. Apropo, ești o minunăție!

Pot spune că ajut oameni cu ideile mele?

DA, de 1000 de ori, DA!

Geniala mea minte m-a adus aici.

Exercițiu. Deschide inima și visează fără limite.

Dacă nu ai practicat niciodată vizualizarea, sau chiar dacă ai practicat-o, aș vrea să faci loc astăzi pentru ea în viața ta.

Ce te încurajez este să vizualizezi o dată exactă din viitor – într-un an, doi, trei, cinci – și să îți imaginezi viața ta perfectă, când totul va fi exact așa cum îți dorești să fie.

Fără frică, fară rețineri, spune-ți ție însăți o poveste frumoasă.

Și dacă ai nevoie de ghidare, mai ales dacă nu e o practică obișnuită pentru tine, am creat un exercițiu simplu – dar puternic cu câteva întrebări care te vor ajuta să formulezi viziunea ta.

Cheia este să fii foarte, foarte specifică și să scrii toate răspunsurile folosind timpul prezent.

Ce îți spun cu toată încrederea mea este că: odată ce vei formula o viziune, vei începe să activezi ca un magnet pentru oportunități până când acea viziune va devini realitate.

Sau, în termeni pragmatici, mintea ta genială va trece în modul activ de ”setare de obiective”.

Iar odată ce obiectivul va fi setat, vei putea apoi să lucrezi înapoi, să construiești strategia și să găsești și pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a ajunge acolo.

Și nu uita: atunci când îți declari gândurile, le dai putere, așa că te invit să lași un comentariu și să îmi spui care este viziunea vieții tale ideale.

Aș fi privilegiată să fiu martor și poate chiar ajutor în viziunea ta, ca aceasta să devină o realitate profitabilă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.